woensdag 3 december 2014

Recept voor banaan met bladerdeeg.

Beste bezoekers van mijn blog,

Vandaag had ik echt zin om wat te bakken, wat ik eigenlijk behoorlijk vaak heb. Dit is echt een hobby van mij. Ik heb vandaag gekozen voor iets nieuws, iets anders en iets zelf bedacht's met de ingeving van mijn broer zijn creatieve denken. Banaan met bladerdeeg.


Benodigdheden voor ongeveer 12 gebakjes:

- 12 bladerdeegbladen
- 6 bananen
- 1 flesje bloemenhoning
- 1 reep witte chocola (of puur of melk als je daar meer van houd)
- 1/2 citroen
- suiker
- 1 ei



- deegroller
- snijplank
- oven (elektrisch 220 gr)
- mes
- bakfolie


Verwarm de oven voor. Leg bakfolie op de bakplaat.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bestrooi de snijplank met suiker. En rol daarop de plakjes bladerdeeg één voor één wat verder uit, zodat de banaan er in past.
Doe wat honing in een schaaltje. Schraap of hak de chocolade fijn in kleine stukjes en roer ze daarna door de honing. Doe er vervolgens een halve citroen door.
Snijd de bananen in de lengte door midden. Snijd ook even de achterkantjes van de banaan, dit is meestal wat harder en niet zo lekker als de rest van de banaan. Doe dan over de banaan het mixje van de witte chocola, citroen en honing. Vouw de bladerdeeg om de banaan. Doe dit heel secuur en druk dit stevig aan want anders loop alle honing en citroen er straks uit in de oven. (dit is vandaag ook bij mij overkomen, zo duurt het langer om ze lekker bruin te krijgen. wat ik hier aan gedaan heb, is gaatjes in het bakfolie maken en er een andere bakplaat onder zetten zodat alles daar op kan lekken.)
Doe wat eiwit op de bovenkant van het bladerdeeg zodat ze straks lekker bruin en knapperig worden.

Zet ze in de oven voor ongeveer 15/20 min. Ze zijn heerlijk warm en koud te eten.
Tip: serveer dit met een bolletje ijs en/of slagroom en het lijkt een echt 'grand dessert'



Ik vond het super leuk om te doen en ben er zelf ook niet zo lang mee bezig geweest. Ik gok ongeveer 30/45 min.

Heb je zelf nog leuke recepten of ga je dit recept ook maken? Laat dan even een berichtje achter!

L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten